'Een IT-omgeving op maat
past als een warme jas'

Eddie Productmanager
IT-uitdagingen? Samen met ACA.

Eddie Pisters, Productmanager

Wat wilde jij worden toen je jong was? Ben je geworden waar je vroeger van droomde? Ik niet. Als 12-jarige had ik nooit bedacht dat ik vandaag de dag bedrijven en individuen zou adviseren met ICT-oplossingen. Lang dacht ik dat ik bioloog wilde worden. En dan vooral iets met vogels. Ik kan ze bijna allemaal herkennen aan hun verenpak en zang. Nadat ik Top Gun zag, lonkte een ander soort ‘vogels’. Net als veel leeftijdgenoten wilde ik jachtvlieger worden. Vliegen en bijdragen aan een veiligere wereld. Ik solliciteerde bij de Koninklijke Luchtmacht en vele keuringen volgden. Mijn opleidingsplaats in Colorado Springs was gereserveerd…

Het feit dat je hier nu mijn verhaal leest, maakt wel duidelijk dat het dat ook niet geworden is. Als je vriendinnetje en je overbezorgde moeder samenspannen, kan je toekomst er ineens heel anders uitzien. Lang verhaal kort, ik ging iets met finance doen. Met beide benen op de grond en dus een stuk veiliger. Zo kwam ik bij een Exact Software Center terecht. Daar maakte ik kennis met de snelle wereld van IT. Dat veilig werken voor mij een hele andere betekenis zou gaan krijgen, kon ik toen nog niet vermoeden.

Onzichtbare vijand

Twee jaar geleden kwam ik aan boord bij ACA IT-Solutions. Een IT-dienstverlener die een dochteronderneming is van een financiële adviesorganisatie (Crowe Foederer). Voor mij persoonlijk echt het beste van twee werelden. Dat een accountant veilig wil werken is evident. Maar dat geldt voor onze klanten natuurlijk evenzeer.

Security is nu een hot topic en niet onterecht. Veiligheidsrisico’s bestrijden is “like you’re flying with a ghost”. Regelmatig spreek ik nog met mensen die ervan uit gaan dat veiligheid te koop is. Wat een enorme misvatting is natuurlijk, want techniek uit een doos is maar een klein onderdeel van de oplossing. Daarom kijken we bij ACA IT-Solutions naast technologie vooral ook naar de mens die gebruik moet maken van ICT-middelen. Iedere individu moet zich continu bewust zijn van de risico’s en veilig werken moet je (blijven) leren.

Veiligheid

Omdat veilig werken een absolute prioriteit is, zijn we voortdurend bezig om deze onzichtbare vijanden buiten te houden. Met ons werk helpen we organisaties weerbaar te zijn en blijven tegen cyberaanvallen. Cybersecurity levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van een bedrijf.

Veiligheid is misschien niet het eerste waar je bij stilstaat als je bedenkt wat je wilt worden. En toch is het in de IT, in het accountantsvak en in het leven van ons allemaal een belangrijk punt van aandacht; of je nu de data van je eigen organisatie, van je klant of die van jezelf wilt beschermen. Ben jij je daarvan bewust?

Wil je zelf een actieve bijdrage leveren aan vraagstukken en oplossingen, waarbij continuïteit, beschikbaarheid en veiligheid de sfeerpunten zijn? Kijk dan welke vacatures bij je passen.

 

Bekijk ook de volgende onderwerpen: