Martijn van Bakel, Junior Systems Engineer

Het is geweldig om met mensen samen te werken die niet alleen veel kennis paraat hebben, maar ook echt bereid zijn om je te helpen. Teamspirit, daar blinkt ACA IT-Solutions echt in uit.

 

Koken, gitaren bouwen, roadtrips maken en thuis experimenteren met IT. Dat is Martijn in een notendop. Hij reageert ook op de kreet ‘Worstenbroodjes’. Hij gaat namelijk graag een weddenschap aan, waarbij trakteren op worstenbroodjes de inzet is. Als er dus weer eens worstenbroodjes op kantoor staan dan weet iedereen wie de afzender is.

Martijn heeft zijn afstudeerstage bij ACA IT-Solutions met verve doorlopen. Daarna is hij direct fulltime aan de slag gegaan als Junior Systems Engineer en zo trad hij toe als het nieuwste lid van het team dat IT-projecten realiseert bij onze opdrachtgevers.

Kans om stappen te maken

“Tijdens mijn werk houd ik me bezig met projecten op het gebied van virtualisatie en data storage, waarbij ook networking en kennis van infrastructuren is vereist. De voorliefde voor virtualisatie heb ik tijdens mijn opleidingen ontwikkeld. Ik heb eerst de MBO-4 opleiding voor Systeembeheerder doorlopen, gevolgd door HBO-ICT. Tijdens een stage ging ik praktisch aan de slag met virtualisatie en storage. Toen wist ik dat hier mijn passie lag.”

“Bij ACA IT-Solutions heb ik de kans gekregen om de stappen te maken naar een ervaren systems engineer. Als systems engineer werk je meestal op de locatie van de opdrachtgevers. Daar worden tenslotte de projecten gerealiseerd en heb je de mogelijkheid om snel te schakelen met de klant. Nu werk ik nog veelal ondersteunend en op termijn hoop ik mijn eigen projecten te gaan doen.

Voor deze functie is het belangrijk dat je in staat bent om onafhankelijk te werken, oog hebt voor detail en analytisch kunt denken. Ook wordt van je verwacht dat je goed bent in communiceren. Je hebt namelijk veel contact met allerlei partijen, zoals medewerkers van de opdrachtgever, fabrikanten, de projectmanager en andere collega’s waarmee je het project uitvoert. Met goede communicatie worden namelijk problemen voorkomen en zijn betrokkenen altijd op de hoogte van de situatie.”

Ik krijg er energie van als ik een probleem oplos waar de opdrachtgever op de korte termijn, maar vooral ook op lange termijn profijt van heeft.

Martijn van Bakel, Junior Systems Engineer

Maak kennis met ACA IT-Solutions