Mikkie van Falier, IT Business Professional

Midden in de coronatijd ben ik van werkgever gewisseld en begonnen bij ACA IT-Solutions. Een organisatie met een duidelijke visie en een team dat graag doet en aanpakt. Het gevoel bij de organisatie was vanaf moment één goed.

In de coronatijd denken veel mensen twee keer na voordat ze van baan wisselen. Zonde! Zo dacht Mikkie er ook over. Hij volgt zijn gevoel en vertrouwt op zichzelf en de stappen die hij wil maken in zijn carrière. Daarbij laat hij zich niet remmen door het coronavirus en eventuele onzekerheden die dit met zich meebrengt. Wie is deze jonge professional?

1. Even voorstellen…

Ik ben Mikkie van Falier, 32 jaar en woon samen met mijn gezin in Vlijmen. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met metaaldetectie en oorlogsgeschiedenis. Daarnaast vind ik het leuk om me hobbymatig bezig te houden met ethisch hacken door bijvoorbeeld te zoeken naar technische kwetsbaarheden bij organisaties en deze op verantwoordelijke wijze te rapporteren met als doel het wegnemen van de kwetsbaarheid.

2. Hoe ben je bij ACA terecht gekomen en wat sprak je aan?

Via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met ACA. Dit verliep direct erg sfeervol en informeel wat eigenlijk ook direct een belangrijk punt was dat me aansprak. Daarnaast was ik erg onder de indruk van de visie van ACA in relatie tot cybersecurity en hoe de organisatie zich hier als IT-dienstverlener op concentreert en doorontwikkelt. Dit is gericht op de lange termijn, maar ook doen en aanpakken! Dat ligt dicht bij mij eigen persoonlijkheid en manier van werken, waardoor het gevoel bij de organisatie vanaf moment één goed was.

3. Je bent midden in de coronatijd van werkgever veranderd. Hoe is dat bevallen?

Dat is me goed bevallen! Uiteraard wist ik natuurlijk dat we in deze vreemde tijd leven en heb ik alsnog de bewuste keuze gemaakt over te stappen naar ACA. Ja er is corona, maar het werk en je eigen doorontwikkeling gaan natuurlijk gewoon door en gelukkig heb je daar zelf veel positieve invloed op. Persoonlijk wil ik me daarom niet tegen laten houden door corona in bijvoorbeeld de keuze van een nieuwe job.

Ik moet wel bekennen dat ik de tweede lockdown niet zag aankomen en daardoor moest ook ik natuurlijk even schakelen om de thuissituatie onder controle te houden. Dit proces verliep eigenlijk heel natuurlijk en vrijwel automatisch, er is binnen ACA veel begrip voor elkaars thuissituaties. Daarnaast zijn er hier voldoende faciliteiten om in een lockdown situatie alsnog een goede balans te vinden tussen werk en privé.

4. Wat is jouw functie en wat houdt dit in?

Mijn officiële functietitel is IT Business Professional, waarbij ik als consultant onderdeel uitmaak van het cybersecurity team van ACA. Ik ondersteun, zelfstandig of met collega’s, organisaties in het verhogen van hun digitale weerbaarheid & informatieveiligheid om de betrouwbaarheid van informatievoorzieningen en daarmee de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen.

Het gaat dan bijvoorbeeld over het inschatten van beveiligingsrisico’s die kunnen optreden en het bedenken en toepassen van maatregelen die passen bij het beheersen van deze risico’s. Ik vergelijk dit wel eens met een huis. Je hebt bijvoorbeeld sloten op de deuren nodig en mogelijk zelfs een camera om ongewenste indringers buiten te houden. De juiste maatregelen zijn afhankelijk van de situatie. Dit is binnen de digitale wereld natuurlijk niet anders.

5. Waar gaat jouw ICT-hart sneller van kloppen?

Zien en voelen dat theoretische kennis gepaard met eerdere praktijkervaringen echt een bijdrage levert voor een organisatie. Daadwerkelijk een bijdrage leveren behoeft vaak een pragmatische aanpak, een gezonde balans tussen veiligheid en werkbaarheid en een onderbouwing waarom we dingen doen die passen bij een organisatie. Deze hoge mate van diversiteit, de noodzaak om te blijven denken vanuit een klantperspectief maar ook de complexiteit om theorie toe te passen in de praktijk laten mijn ICT-hart sneller kloppen. Dit sluit met name aan op het organisatorische en menselijke aspecten van ICT.

Op het vlak van techniek gaat mijn hart sneller kloppen van Microsoft (Cloud) Security oplossingen die vandaag de dag in hoge mate bestaan en in rap tempo worden doorontwikkeld. Eigenlijk ben ik altijd al een Microsoft-techneut geweest en het is mooi dat dit pad op het gebied van cybersecurity kan worden voortgezet. Wat cybersecurity in zijn algemeenheid zo leuk maakt is dat het eigenlijk nooit echt af is, in de operatie redelijk complex kan zijn en de context onderhevig is aan (vaak snelle) veranderingen. Je staat dus nooit stil!

Maak kennis met ACA IT-Solutions